W22 - Prototypeudvikling med Micro:Bit


Prototypeudvikling med Micro:Bit

Indhold
Workshoppen tager udgangspunkt i Teksperimentet, som er et forløb udviklet af Teknologipagten. Middelfart kommune har, sammen med 3 andre kommuner i DK, fået lov til at teste forløbet på 5 af vores folkeskoler.
I workshoppen bliver man introduceret for et gennemarbejdet undervisningsforløb, materialerne og den dertilhørende hjemmeside. Der bliver delt ud af de erfaringer vi har gjort os, både gode som dårlige. 
Vi skal programmere med Micro:Bit, ligesom eleverne prøver det i forløbet, og vi skal forsøge at lave en mockup/prototype ud fra en problemstilling som bliver givet på dagen.
Et virkelig godt forløb, hvis man har mod på arbejdet med kodning, case med tilhørende problemstilling, designproces og prototypefremstilling.
Målgruppe - elever
Forløbet er tiltænkt 4. - 6. klassetrin, men kan sagtens udvides til udskolingen, nu hvor 7. og 8. årgang er kommet med i Ultra:Bit fra skoleåret 20/21. 
Forløbet dækker over 3 sværhedsgrader; grøn, gul, rød. Her egner grøn og gul sig fint til mellemtrinnet, mens rødt forløb vil passe godt til udskolingen, da sværhedsgraden af prototyperne og kodningen her kan højnes. 
Eleverne behøver ikke at have nogen erfaringer med blokprogrammering, blot man starter med grønt forløb.

Indskoling
Mellemtrin
Udskoling
Dagtilbud
Andet/Hvad

X
X


Målgruppe - undervisere
Workshoppen er relevant for alle undervisere, da den ikke er koblet på et bestemt fag. Den læner sig op af nøgleordene; prototype, innovation, kreativitet, kodning, teknologi, designtænkning.
Du behøver ikke selv at have nogle erfaringer med Micro:Bit, det vigtigste er at du har lyst!
Deltagere
20 personer 
Teknologi og materiale
Som deltager skal du medbringe din egen computer.
Der bliver stillet Micro:Bit og tinkerkit til rådighed til produktion af din prototype.
Referencer

WORKSHOPHOLDER
Navn
Rebecca Benkestok
Stilling
Skolekonsulent, Designdidaktisk formidler
Arbejdsplads
FabLab Middelfart
Beskrivelse
Uddannet lærer og FabLab Pioner fra Silkeborg Kommune.
Arbejder bl.a. med pioneruddannelse,
kompetenceløft og vejledning af lærere i forbindelse med interne og eksterne forløb og projekter i Middelfart Kommune, hvor FabLab kan bidrage til inddragelse af teknologi og forståelsen for denne, arbejdet med designprocesser, udvikling af produkter mm.